Historie

Publisert: 24.03.2014
Del

Historie

En gang for lenge siden…

AS Sigurd Hesselberg ble stiftet i 1897 av Generalkonsul Sigurd Hesselberg, som et agenturfirma med leveranse til bryggerier rundt om i Norge. Etterhvert ble gulvbelegg og maskiner sentrale produkttyper. Sigurd Hesselberg satset senere på støpeasfalt og gjorde dermed bedriften til den første i Norge med asfaltvirksomhet.

Hesselberg Bygg etablerte fabrikken i Moss allerede på begynnelsen av 30-tallet, og er nå en betydelig leverandør av Epoxybelegg i Norden og har egne salgsselskaper i Sverige og Litauen. Selskapet er ISO 9000-sertifisert innenfor utvikling, produksjon og salg av maling og beleggsystemer.

Maskinavdelingen ble også opprettet på 30-tallet og har etter hvert vokst seg til å bli det største selskapet i Hesselberg. Det startet med agenturet for det amerikanske Allis Chalmers i 1938, og Løvenskiold Vækerø skrev den første kontrakten på kjøp av en Allis Chalmers modell M-beltetraktor.

Agenturet på Allis Chalmers ble overtatt av AS Stormbull i 1958 og etter noen år med agenturene for Clark Michigan hjullaster, Norverk og MBU hjullastere kom Komatsu anleggsmaskiner fra Japan på 70-tallet. Komatsu ble, og er Hesselberg Maskin sitt hovedagentur den dag i dag. I 1983 fikk Hesselberg Maskin også agenturet for Bomag valser.

Flere selskaper vokser til …

Hesselberg Tak så dagens lys i 1966. Selskapet er en totalleverandør av taktekkings- og membranløsninger og med Østlandet som hovedmarked.

i 2001 ble Hesselberg Truck etablert med agenturet for Linde gaffeltrucker, en avdeling som ytterligere førte Hesselberg tilbake til sine røtter som et leverandørfirma.

I november 2009 overtok Hesselberg agenturet for Komatsu anleggsmaskiner i Sverige, og dannet et nytt selskap med egen organisasjon i Knivsta utenfor Stockholm. I tillegg til hovedkontoret i Knivsta er det egne avdelinger og verksteder i Gøteborg, på Gotland og i Kiruna.

AS Sigurd Hesselberg er et finansielt sterkt og kvalitetsmessig stabilt konsern som satser for fullt på å  innfri de stadig økende behov vi ser i markedet. At vi har de mest nyskapende og innovative fabrikkene i ryggen gjør oss overbevist om at vi skal være et godt valg for kundene inn i fremtiden. AS Sigurd Hesselberg forsikrer at tjenestene og produktene er av høyeste kvalitet; både når det gjelder ytelse og driftssikkerhet, men også når det vedrører komfort.

At vi er, og alltid har vært, et norskeid selskap gir oss mer innsikt i norske behov. Samtidig betyr dette en kortere beslutningsvei og dermed en raskere beslutningsprosess. Med et sterkt og utbygget servicenett og oppfølging er service aldri langt unna. Vi kjenner norsk kultur.