Hopp til innhold

Autonome maskiner

Autonomous Haulage System (AHS)

Flere gruveselskaper har begynt å ta i bruk Autonomous Haulage System (AHS) for å forbedre effektiviteten og vedlikeholdet av gruvedrift.

Autonomous Haulage System (AHS) er et omfattende styringssystem for gruvedrift, og autonome kjøretøy styres sentralt via et trådløst nettverk som integrerer:

  • Kjøretøykontrollenheter om bord i kjøretøyet
  • Global posisjonering med høy presisjon
  • System for å oppdage og unngå hindringer

Overvåkningslogikk

Systemet har full overvåkingslogikk som bruker kompleks datafusjon for å kontrollere truckene slik at den kan operere trygt gjennom en last-, transport- og dumpsyklus og muliggjøre integrasjon med andre gruvekjøretøy. Ved å konvertere maskiner til autonome maskiner skaper vi en flåte for deg som kunde som er styrt av én sentral kontroller. Denne kontrolleren overvåker systemet fra et kontrollrom, og har konstant dialog med Pit-patruljer ute i det autonome området. For å kunne bruke det autonome systemet kreves det et anvist område der ingen manuell produksjonstrafikk blander seg med de autonome maskinene.

Oppgaven til gruppepatruljene er å overvåke produksjonen ute i feltet i dialog med den sentrale kontrolleren som styrer systemet. Denne overvåkingen er viktig da det ikke er noen menneskelige sjåfører i disse maskinene. Å styre systemet og å oppholde seg i området krever opplæring for å ivareta sikkerheten. Teknologien automatiserer transportoperasjonene og reduserer risikoen for skader på gruveplasser ved å minimere antallet personer som kreves rundt gruveutstyr.

Snakk med våre dyktige ansatte for å lære mer

Finn din lokale selger her