Hopp til innhold

Energisystemer

Vi har flere løsninger på energisystemer basert på den nyeste teknologien for å kunne tilpasse akkurat dine behov.

Equipment

Ønsker du å høre mer?

Ta kontakt med oss
Ta kontakt med oss

I tillegg til applikasjonskravene, spiller aspekter som plass som kreves for å fylle drivstoff eller lade, energikostnader og miljømessig bærekraft en viktig rolle når man leter etter det riktige energisystemet. Vi tilbyr en rekke alternativer slik at du kan finne en løsning som passer din bedrift.

Brensellceller

Brenselceller tilbyr et interessant alternativ her. I brenselcellen reagerer hydrogen og oksygen for å produsere elektrisitet, varme og vann.

Gaffeltrucker med brenselceller kan fylles med hydrogen på bare ett til tre minutter. Den høye tilgjengeligheten til trucken er en stor fordel i tøff flerskiftsdrift. Dette gjør teknologien av interesse for bruk i produksjonsmiljøer samt intensive logistikktjenester. Infrastrukturen for hydrogenpåfylling kan også implementeres på plassbesparende måte.

Forbrenningsmotor

Trucker med forbrenningsmotor gir en spesiell fordel i forhold til andre løsninger: deres store bakkeklaring betyr at de kan håndtere selv de mest ujevne bakkeforhold. Fremfor alt imponerer de også takket være deres kraftige motorytelse. De kan håndtere lastekapasiteter opp til 18 tonn og er egnet for tunge bruksområder.

Linde gaffeltrucker har støysvake og økonomiske motorer og kan brukes i mange driftstimer uten avbrudd. Serviceintervallene er imponerende lange, og lett tilgjengelige servicemoduler sørger for at vedlikeholdsprosessene håndteres raskt.

Bly-syre batteri

Elektriske gaffeltrucker med blybatterier er fortsatt et godt alternativ for redusert utnyttelse. Dette gjelder for eksempel for forhandlere som kun trenger trucken til lasting og lossing noen timer hver dag. Investeringskostnadene er like for både IC-trucker og elektriske gaffeltrucker med bly-syrebatterier. Blysyretrucker er generelt noe mer økonomiske med tanke på service og egner seg også for innendørs bruk. Denne teknologien har bevist seg gjennom flere tiår med bruk.

Lithium-ion batteri

Med Linde Li-ION-løsningen øker du truckens tilgjengelighet og gjør driften mer kostnadseffektiv, tryggere og mer bærekraftig. Det er generelt egnet for alle bruksområder, da batteriet kan lades i korte pauser som øker produktiviteten. Dens fordeler spiller virkelig inn for intensive bruksområder, som flerskiftsbruk, bruk i fryselagre eller i drikkevareindustrien. Det er også egnet for spesielt sensitive arbeidsområder som i farmasøyt- og næringsmiddelindustrien. Ulike batterikapasiteter er også tilgjengelige i kombinasjon med ulike ladekapasiteter, noe som sikrer høy grad av fleksibilitet.

Effektivitetsnivået er opptil 30 prosent bedre sammenlignet med bly-syre-batterier, som betyr lavere energikostnader.